Den miljövänliga vattenflaskan

Retap den miljövänliga vattenflaskan med omtanke om dig & miljön har sitt ursprung från det danska företaget med samma namn.

Idén bakom Retapflaskan är att förändra sättet vi dricker vatten på. Tanken är att flaskan ska ersätta olika förbrukningsprodukter som till exempel plast- och pappbehållare för vatten.

Flaskan är gjort av borosilikatglas som är ett unikt glas med specifika egenskaper och fördelar. Det tål temperaturchocker och extrema temperaturer, är hårt, har låg vikt och är rep och stöttåligt. Det är kemiskt resistent och har goda hygienegenskaper. Det används till laboratorieglas, ugnseldfasta formar och liknande. Framtagningen av borosilikatglas är mer energisnål och miljövänligt än vanligt glas.

Både flaskan och korken tål höga temperaturer och kan diskas i diskmaskin och den kan även användas för heta drycker. Den är fri från läckage då den förslutes med en silikonkork och kan enkelt förvaras i väskan. Flaskan väger 202 g och volym är 500 ml, 19 cm hög, 8 cm i diameter. Dess breda mynning är helt fri från gängor där bakterier kan växa. Retap är ett hälsosammare alternativ än att återanvända PET-flaskor som samlar på bakterier och utsöndrar kemikalier i ditt dricksvatten.

Textens design:

”Ren” Med hälsning på backsidan ”Tack för att du är rädd om vår jord”

”Kärlek” Med hälsingen på backsidan ” Tack för att du gör en skillnad”

Mitt önskemål med flaskornas texter är att förhöja människans välbefinnande och hälsa på ett psykologiskt plan. Därför har jag skapat det med utgångspunkt i två olika teorier i kombination med färganalys:

Affirmation: positiv omprogrammering av hur du tänker, känner och handlar.

Docktor Masaru Emotos teori: vattenmolekyler samlar på sig information genom ”vibrationer” från all typ av exponering, både positivt och negativt, exempelvis från ord, musik, bilder, tankar och känslor.

Slutsatserna av forskningen blev en medvetenhet om hur vi kan påverka vår planet, vårt liv och vår egen hälsa på ett positivt sätt genom att aktivt välja positiv exponering.

Se mere om Dr Masaru Emoto forskning:
Film 6.18min Water is Life ( NARRATIVE VERSION )   Film 34.75min Water Crystals Full Documentary

Hemsidan till Dr Masaru Emoto

 

Pris 250kr

 

Retap är helt enkelt ett bättre val för dig och miljön.   En ven for livet

 

Tack för att du gör skillnad!

Karen Marie Elvström

produkter_over

The Retap Story

Retap was initially influenced by reading about plastic islands in the oceans, consisting mainly of plastic bottles.

With the UN climate meeting 2009 in Copenhagen closing in, we became more aware of the negative impact of bottled water on the environment. We felt that something had to be done. So we set our minds on designing a bottle that is especially designed for drinking tap water.

Retap stands for refilling with tap water. The Retap Bottle is especially designed for drinking water and therefore high quality clean and eco-friendly. Show that you care for the environment and your personal health.

The bottle are made of borosilcate glass and its make its reusable and strong. Its also has a hight strength and heat resistance. Our bottles are made from borosilicate glass: a highly durable and qualitative material that lasts and withstands most impacts.

 

 

 • Tio anledningar att dricka mer vatten

  Får du i dig tillräckligt med vatten varje dag? Det är viktigare än du tror, här är en tio-i-topp över hur din kropp påverkas. Drick minst 1.5 liter vätska per dag.

  • 1. Din hjärna kommer i toppform
   En mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förlösande på din koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett eller ett par glas vatten – det finns stora chanser att det hjälper.
  • 2. Du får bukt med smärtorna
   Börja med ett glas vatten när du har huvudvärk, orsaken kan vara vätskebrist. Är det nödvändigt med smärtstillande medel så drick mycket vatten till. Många smärtstillande tabletter sätter magens slemhinna på hårda prov och då kan huvudvärken förvandlas till magvärk i stället. Massor med vatten förtunnar och sprider medicinen i magen. Baksmälla efter en krogsväng beror oftast på uttorkning. Spara på tabletterna och drick massor av vatten innan du lägger dig!
  • 3. Du undviker förkylningar
    Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta.
  • 4. Du går ner i vikt
   Skickar din mage signaler om hunger kan det lika väl vara törsten som gör sig påmind. Ett glas vatten kan snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslan i schack till nästa måltid. Massor med isvatten varje dag kan leda till att du på sikt går ner i vikt. En vetenskaplig undersökning visar att fyra liter isvatten om dagen kan ge en viktförlust på ett halvt kilo i månaden. Det beror inte bara på att vattnet tar plats i magen så att hungerkänslan minskar, utan också på att din kropp förbrukar cirka 125 kalorier på att värma upp vattnet till kroppstemperatur.
  • Det är ingen upptimal bantningskur därför kolla under 10 oslagbara fördelar med varmt citronvatten för att rensa hele kroppen.
  • 5. Du förebygger förstoppning
   Massor med vatten hjälper kroppen att utnyttja fibrerna i maten på ett bättre sätt så att du slipper förstoppning. Fibrerna i maten behöver vatten för att fungera i tarmsystemet. En del fibrer löses i vattnet och bildar en geléaktig massa som underlättar matsmältningen. Andra är olösliga men suger ändå vätska till sig när de passerar tjocktarmen.
  • 6. Du förebygger njursten
   Vatten i stora mängder förebygger smärtsamma njurstensanfall, hävdar amerikanska specialister. Genom att öka vätskeintaget förtunnas urinen och motverkar att det bildas saltkristaller som med åren utvecklas till njursten.
  • 7. Du tränar bättre
   En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent. Att svettas vid fysiskt arbete är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska. En australisk undersökning av en grupp manliga idrottare visar att ju bättre vätskebalans idrottare har, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna.
  • 8. Du reser utan obehag
   Det är inte bara tidsskillnaden som orsakar trötthet och svullna ben under en lång flygresa. Det är också den torra luften i planet som närmast suger vatten ur kroppen så att du torkar ut. Luften ombord innehåller mindre syre och därför är det svårare att andas och vätskeförlusten ökar. Drick ett extra glas vatten innan du går ombord och drick minst ett glas vatten i timmen – så rör du också på dig när du ska gå på toaletten. Undvik drycker med koffein och alkohol eftersom de är vätskedrivande.
  • 9. Du får vackrare hud och hårMassor av vatten inuti är lika viktigt för huden som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.
  • 10. Du får snyggare muskler
   Vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten, inte av protein som många tror. Därför är det viktigt att dricka vatten för att bibehålla fasta muskler.

  10 oslagbara fördelar med varmt citronvatten

  Dricka varmt citronvatten varje morgon. Det finns väldigt många hälsofördelar och det man märker allra först är hur kroppen reagerar och börjar rensa ut toxiner direkt.
  Pressa en halv till en hel citron i en mugg eller anvend Young  Livings eteriska citronolja.
  Häll på hälften kallt vatten, sedan kokt vatten. Vattnet ska vara ljummet/halvvarmt. Att koka vattnet åtgärdar de flesta föroreningar. Rekommenderas att du kokar det i tre minuter. 
  Drick 15 minuter innan frukost, helst direkt efter uppstigning.

  1) Underlättar matsmältningen. Citronsaft rensar ut oönskade ämnen och gifter från kroppen. Citronsaften liknar saliv och saltsyran av magsafter. Det triggar levern att producera galla som är en syra som behövs för matsmältningen. Citroner har också massor av mineraler och vitaminer och tar bort toxiner i mag-tarmkanalen (enligt den Ayurvediska hälsosynen). Citronsaft kan även hjälpa till att lindra symtom på matsmältningsbesvär såsom halsbränna, rapningar och väderspänning. American Cancer Society rekommenderar faktiskt att cancer patienter dricker varmt citronvatten för att stimulera tarmrörelserna.

  2) Rengör systemet. Citronsaft hjälper kroppen att rensa ut toxiner eftersom citroner är vätskedrivande och ökar urineringen. Därför frigörs gifter lite snabbare än med vanligt vatten och detta hjälper till att hålla urinvägarna friska. Citronsyran i citroner hjälper till att maximera kroppens enzymfunktion, vilket stimulerar leverns avgiftning.

  3) Ökar immunförsvaret. Citroner har mycket C-vitamin, vilket är bra för att motverka och bekämpa förkylningar genom att stärka immunförsvaret. De har mycket kalium som stimulerar hjärnans och nervernas funktion. Kalium hjälper också att tryckreglera blodet. C-vitaminet som finns i citroner har anti-inflammatoriska effekter och används som ett kompletterande stöd till astma och andra respiratoriska symptom plus att det förbättrar upptaget av järn i kroppen. Järn spelar en viktig roll i stärkandet av kroppens immunförsvar. Citroner innehåller saponiner, dessa har antimikrobiella egenskaper som kan hjälpa till att hålla förkylning och influensa borta. Citroner är också slemlösande och hjälper kroppen att göra sig av med slem och balansera slemproduktionen.

  4) Balanserar pH-nivån. Citroner är en av de mest alkaliska livsmedlen för kroppen. Visst, de är sura i sig själva, men inuti våra kroppar de är alkaliska (citronsyra  skapar inte surhet i kroppen när den metaboliseras). Citroner innehåller både citronsyra och askorbinsyra, svaga syror som lätt metaboliseras från kroppen och tillåter mineralinnehållet i citroner att hjälpa kroppen att göra blodet mer basiskt. Sjukdomstillstånd inträffar bara när pHvärdet i kroppen är surt. Att dricka citronvatten regelbundet kan bidra till att balansera surhet i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, som är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation.

  5) Rensar Huden. C-vitamin samt andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och det hjälper till att bekämpa fria radikaler. C-vitamin är viktigt för frisk hud medan dess alkaliska natur dödar vissa typer av bakterier som är kända för att orsaka akne. Citronvatten rensar ut toxiner från blodet, hjälper till att hålla huden fri från problem inifrån och ut. Den C-vitamin som finns i citron föryngrar huden inifrån kroppen.

  6) Stimulerar och förbättrar humöret. Citron är en av de få livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner som ger din kropp med mer energi när den kommer in i mag-tarmkanalen. Doften av citron har också ”humörförbättrande” och energigivande egenskaper. Lukten av citronsaft kan få dig på bättre humör och hjälpa rensa ditt sinne. Citron kan också bidra till att minska ångest och depression.

  7) Främjar läkning. C-vitamin som finns i överflöd i citroner, främjar sårläkning, och är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av friska ben, bindväv och brosk. Som tidigare nämnt har C-vitamin också anti-inflammatoriska egenskaper. C-vitamin är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av god hälsa och återhämtning från stress och skador.

  8) Friskare Andedräkt. Förutom fräschare andedräkt, har citroner varit kända för att hjälpa till att lindra tandsmärta och tandköttsinflammation. Man skall inte borsta tänderna strax efter att ha druckit citronvatten. Det är bäst att borsta tänderna först, och sedan dricka ditt citronvatten, eller vänta ca 30 minuter med att borsta tänderna för att inte urholka emaljen i tänderna. Dessutom kan du skölja munnen med rent vatten när du har druckit ditt citronvatten.

  9) Återfuktar lymfsystemet. Varmt vatten och citronsaft stödjer immunsystemet genom att återfukta och ersätta vätskan som förloras genom kroppen. När din kropp behöver vatten, kan du definitivt känna biverkningar vilkea inkluderar: trötthet, tröghet, nedsatt immunförsvar, förstoppning, brist på energi, lågt / högt blodtryck, brist på sömn, orolig sömn, brist på mental klarhet och känsla av stress, bara för att nämna några. När man börjar känna törst, då är man redan uttorkad och bör alltså inte vänta på detta utan se till att dricka 3 liter vatten fördelat under dagen.

  10) Stöd i viktminskning. Citroner har högt pektininnehåll (fiber), som hjälper till mot bl. a. sockersug. Studier har visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost går ner i vikt snabbare.

  Köp ekologiska citroner, eller Young  Livings eteriska citronolja testa ett par dagar och lägg märke till vad som händer i din kropp!

  fresh lemons