Klienters berättelser om kroppsbehandling

 

”Jag blev intresserad då jag såg filmerna på Karen Maries hemsida. Det såg skönt ut, och så tilltalade det mig att metoderna riktade sig till kropp och själ samtidig.
Jag har kroniska besvär, diskbråck i övre ryggkotor, artros i vänstel axel och har svår värk i nacke och axlar på grund av ensidiga arbetsuppgifter i många år. Under åren har jag fått behandlingar hos sjukgymnast och även akupunktur. Men det har inte riktigt blivit bättre och jag har inte vågat hoppas på förbättring. Jag har tidigare haft alkoholproblem, men inte längre, istället har jag börjat tröstäta såtillvida att min vikt blivit lidande. Jag har orosproblematik med katastroftankar som sätter sig som spänningar i kroppen. Denna problematik eskalerade då min yngste son dog i en bilolycka som 22åring. Denna sorg och ångest har jag och går fortfarande i KBT för.
 Det är så avslappnande för min kropp att ligga med sackosäcken under benen och ta emot denna varsamma beröring på min onda kropp. Jag känner mig omhändertagen och ompysslad, och blir nästan helt smärtfri när jag ligger på bänken. Blir fylld av lugn i kropp och själ, framförallt i huvudet.
Jag har börjat öppna mina ”stängda dörrar” jag vågar – jag vill – jag kan – jag gör – om än bara lite i taget. Jag är på väg – börjar att ha positiva tankar om framtiden. Jag arbetar med mina rädslor, erkänna dom så jag kan lägga det på ”hyllan” och ha fokus på det jag vill, och när dom kommer så är det ok, då lägger jag tillbaka dom igen.
Jag har blivit snällare mot mig själv, och det visar sig även i mitt förhållande till min man. Jag känner tacksamhet och känner så mycket glädje under dessa behandlingar. Jag skrattat ”gott” till mig och mina ”insikter”, börjar att acceptera och tillåta att jag får vara mig själv. Ta eget ansvar och göra det jag vill, och inte vänta in godkännelse från andra. Vilket innebär att jag inte är så arg och irriterad som förut. Även mitt sötsug och att tröstäta har ändrats sen jag fick dessa behandlingar.
Jag kan varmt rekommendera detta till andra det ger lugn och eftertanke!”
Anonym, Sverige

 

”Jag sökte till denna behandling då jag mått dåligt under en längre period och haft mycket ångest och panikattacker. I min barndom har jag varit med om missbruk i hemmet samt övergrepp. Första gången jag märkte att jag mådde dåligt och började att reagera kroppsligt med bland annat våldsam gråt och vredesutbrott var runt 10 års ålder, och sedan dess har det bara blivit värre. Jag har sedan 15 års ålder pratat med en vanlig psykolog till och från, men jag har alltid känt att det saknas något.
 Under behandlingens gång har jag fysiskt blivit mer medveten om min kropp. Har fått kontakt med delar av kroppen som jag hade separerat mig ifrån, och nu kan jag bättre känna av och vara i kroppen och hantera det.
Psykiskt har ångesten minskat och jag har kommit fram till olika strategier, som bland annat den att ha en dialog med mig själv, vilket ger möjlighet till att resonera och agera annorlunda i dagliga situationer, men också att göra nya val utan att låta rädslan styra.
 Denna behandlingsform passar mig för att den gör att jag kommer ner i ett tillstånd då både kropp och huvudet får vila, vilket gör att jag kan hantera ångesten bättre då den blir integrerad i kroppen, i stället för i ohanterliga katastrof tankar.
Utifrån behandlingens sessionen och samtals ämnet hittar jag på mina egna utmaningar/övningar som jag vill jobba med fram tills nästa behandling. Vilket ger mening och motivation. Exempelvis att öva mig i att ge uttryck för önskningar och tankar både för mig själv och till andra människor, så dom har en hint om vad jag tänker och behöver, så det kan bli möjligt att få in det i mitt liv. Jag över mig också i att ta in människor helhjärtat i mitt liv trots min rädsla över att de kan försvinna , eller välja bort mig.
 Jag rekommenderar denna behandlings form till ungdomar som har ångest och som behöver ett kroppligt sätt att hantera ångesten på utöver samtal.”
 Anonym, Sverige

 

”Jag sökte för min dåliga självkänsla och för vidare läkning av min kropp och mitt liv. Jag har så länge arbetat med mig själv och velat läka min svåra barndom. Jag har kommit långt, men ändå inte ända fram. Jag hade fortfarande så svårt att tycka om mig själv. Nu känner jag att jag fått hopp om att jag kommer kunna läkas på alla nivåer och faktiskt få ett underbart och meningsfullt liv.
Något tilltalade mig när jag hittade behandlingen, både Karen Marie, som tilltalade mig som person och även behandlingen som lät som det kunde vara något för mig.
I behandlingen har min kropp börjat vakna till liv. Den vill bli berörd. Den vill känna, den vill vara trygg, den vill släppa in. Redan första behandlingstillfället så bara njöt jag, kroppen vill ha vänlig och lugn beröring, äntligen fick jag vara jag.
Efter tre gånger har jag blivit mer medveten kring min kropp, vad som händer och vad den vill säga mig. Det har väckt upp känslor. Jag tror att jag tryckt ner mycket i kroppen och framförallt inte lyssnat på den. Jag har fått ont på vissa ställen efter behandlingen och jag känner att det är helt rätt. Det är rätt eftersom kroppen nu får tillåtelse att känna och vara. Kroppen och jag har startat ett samarbete för att rensa ur gammalt. Jag har nu startat en resa där även kroppen får vara med.
Jag har hittat nya sidor hos mig i behandlingen, som jag kan använda som redskap i min vardag för att få ett lugnare och mer meningsfullt liv. Detta är en spännande resa och jag känner mig så mycket helare. Äntligen får jag svar, äntligen får jag plats.
Jag älskar samtalet i samspelet med beröring. Att kroppen får tala och göra sig hörd samtidigt som beröringen sker. Det ger så mycket mer än när man delar upp, samtal för sig – massage/beröring för sig.
Tårarna rinner under behandlingen och jag renar min själ. Jag vågar känna på de svåra känslorna som sitter i min kropp tillsammans med en trygg person. Det gör att jag vågar lite längre. Många sanningar kommer också fram. Sanningar jag inte visste att jag hade.
Det här är en behandling som utgår från människan och individen, därav tror jag att den passar alla. Detta är en universalbehandling för alla människor. Den utgår från varje människa och blir till vad varje människa söker bara man vågar ta ansvar för sig själv, sina känslor, sin kropp och sitt liv.
Det finns en modig människa bredvid som vågar vara med i min resa. Jag är så glad att jag vågade prova. Jag känner att det här är helt rätt för mig i mitt sökande mot ett helare liv”
 Anonym, Sverige
”I am 26 years old, I started my journey back to myself long time ago. I have tried many different things and techniques to heal my body and mind and I have uncover myself layer by layer. But recently I came to a point when my body start to remember repressed memories that I have experience from an early childhood. Things that I couldn’t cope with on my own, and it start to have such influence on my daily life. That’s why I took contact with Karen.
We started with a dialog about my life and health. And in one point wile going deeper in past and living through memory, I started to feel uncomfortable and unsafe, that’s why Karen guide me to the treatment bench. Were I was covered with blankets. That make me felt warm and comfortable to lay down, and a lots of stress and tension melted away. By allowing Karen touch me I start having the feeling of being in charge and had control over the situation. It felt very comfortable and safe.
That helped me to just observe the feeling in the body, thoughts in the mind and not identify myself with that, witch was an important part of the process for me.
As the treatment was going I started to feel more and more reactions in my body. My legs were heavy, and they were departed from the rest of the body and I could not move them. They started to shake periodically, releasing the tension. The more it shakes more tension was going away.
Karen moved her hands periodically, which brought more new experiences. I started to feel fear, muscles became tense. But in reality there was no threat for me. Everything was under my control. The longer I experienced that I was safe and it was under my control, the more and more tension and stress left from my body and mind. Finally I came back to myself. And for the first time I experience to have contact with my legs and my feet. With truly awareness of all part of my body, within a calm and peace.
It was a very special treatment, that healed my body, mind and soul and helped me throw this difficulties that I could not release on my own.
So now I can continue on my own.  Thank you Karen”
Anonym, Sverige

 

”Jag sökte denna behandlingsform då en nära vän som har cancer berätta om KranioSakral terapi. Hon berättade för mig hur detta påverkar henne då hon går på denna behandlingsform för att orka med det fysiska och psykiska hon genomgår. Då kände jag bara att detta måste jag testa, speciellt då jag i februari 2015 fick stress syndrom och hjärtrusningar som inte gick över, detta var också i samband med att ha genomgått två missfall på loppet av 6mån där ett utav dem var väldigt traumatiskt för mig eftersom jag höll på att förblöda.
Jag testat de flesta behandlingsformer eftersom jag har mångåriga problem med min rygg. Jag har gått på massage, hos naprapat, på sjukgymnastik mm för ryggen, å det har väl hjälpt för tillfället. Jag kände att jag var tvungen att göra något åt min situation och hur jag mådde, det är ju mitt ansvar att ta han om mig! Jag hade tyngdkänsla i kroppen, och orkade inte gå utanför dörren, sov hela tiden på dagarna, orkade ingenting, hade sådana hjärtrusningar på nätterna så jag inte fick någon sömn då, men däremot lite på dagarna.
Vid första behandling var det en specifik punkt hon berörde som satte igång så att mina tårar började rulla å jag kunde inte hejda dem att komma! De var nödvändigt för mig tydligen, jag förstår att det var minnet av den smärta jag känt när jag förlorade barnet och höll på att förblöda.
Denna behandlingsform har verkligen fått mig att förstå min kropp bättre och vad jag har för förutsättningar. Detta har gjort att jag idag faktiskt kommer upp på morgonen. Kommer ut och promenerar varje dag och försöker att cykla och har börjat att träna på gym. Jag vet mina fysiska gränser, och gör nu det jag orkar. Jag har också lärt mig att sätta gränser för vad som är ok för mig, så att folk inte kan behandla mig som de gjort tidigare. Det är en otrolig resa jag går igenom.
Mina hjärtrusningar har minskat och nästan försvunnit, detsamma med mina smärtor i ryggen de är helt borta. Och detta är helt klart ett resultat av en kombination av behandlingen och att jag själv har fått igång kroppen via träning, vilket inte skulle ha hänt om jag inte börjat gå på behandling och fått ner kroppen från ett traumatiserat/stressat tillstånd till ett avslappnat viloläge då kroppen kan läka”.
Anonym, Sverige

 

”Jag har varit utmattad i fem år och har en reumatisk sjukdom med kronisk värk. Jag har gått på diverse behandlingar med olika resultat . Sista året har jag även fått problem med sömnen. Men nu har jag varit hos Karen Marie ett antal gånger och redan fått fina resultat. Jag sover bättre, kan känna när jag behöver pausa, och kan nu skapa möjlighet för att få det. Har mindre ont och även lite mer energi på förmiddagen. Jag kan starkt rekommendera Karen Maries behandlingar.”
Tack för en underbar behandling.
Anonym, Sverige

 

”Jag har fått höra om Karens psykomotoriska behandlingar. Denna enligt mig lite annorlunda form av rehabilitering eller behandling väckte min nyfikenhet. Men jag var inte helt oskeptisk till det, kunde det verkligen göra sån skillnad?Jag valde att pröva en behandling för att stilla min nyfikenhet. Jag kan säga att jag blev glatt överraskad. Som kassörska sliter jag mycket på mina axlar, nacke,och händer, efter hennes behandling kände jag en märkbar lättnad i dessa partier,samt att min trötthet avtog. Jag kände mig mycket piggare. Dessutom har jag lidigt av kroniska öronproblem och trånga örongångar. Detta blev också märkbart bättre. Jag kände mig mer grundad i kroppen efteråt. Partier som innan känts diffusa blev mer hela, ett exempel var ryggen som jag innan behandling kände mest på övre och undre delen, efteråt kände jag verkligen hela”
Joanna, Sverige

 

”Jag tog kontakt med Karen Marie med nyfikenhet om vad denna behandling kunde erbjuda mig. Jag skadade mig i samband med mitt utövande i en elitsport och skadade mig i ländryggen och nacke. För 10 år sedan blev jag opererade genom en fushion i en del av ländryggen. Jag har fortfarande problem med nacke, bröstrygg och ville då testa denna metod som Karen Marie erbjuder. Den har funkat fantastiskt på mig. Ger mig smärtfria stunder som betyder så mycket. Helhetssynen på hela kroppen som ger mig nya insikter om kroppens funktioner och samband.
Jag rekommenderar alla med smärta att gå till denna fantastiska varsamma behandling av Karen Marie som i stunder ger mirakel smärtfria stunder”
Anonym, Sverige

 

”Jag sökte mig till Karen Marie som ett komplement till den behandling som jag fick inom det offentliga såsom psykolog och sjukgymnast, då jag lider av en utmattningsdepression/ förlossningsdepression med mycket ångest och panik attacker.
Vid Karen Maries behandlingar kom jag ner i ett sånt lugn som min kropp det senaste året aldrig varit i närheten av. Beröringen som Karen använder i sin behandling var magisk för mig. Just därför att jag kom ner mycket bra i varv. Just i det akuta skedet passade Karen Maries behandling bättre då  min kropp  inte alls  var mottaglig för vanlig massage, då den var superkänslig för stress. Så det som fungerade i mitt akuta läge var Karen Maries behandling, kommer fortsätta att underhålla denna behandling.
Jag kan varmt rekommendera Karen Maries metoder vid alla typer av stress, ångest, depression, utmattning m.m. Karen Marie tipsade även om hemmaövningar som var enkla att utföra i vardagen. Dessa utförde jag i samband med att oron och paniken kom. Jag upplevde Karen Marie som en mycket positiv människa så det var alltid upplyftande att vara där. Jag personligen kommer att behöva underhålla behandlingarna hos Karen Marie minst någon gång i månaden. Tror det är nyttigt att kroppen kan få komma i detta totala avslappnade tillstånd som inte jag upplevt någon annanstans. Kändes som kroppen fick chans att läka sig själv.
Jag rekommenderar Karen Maries behandling som ett bra komplement till den offentliga. Tror det blir det bästa resultatet”
Anonym,  Sverige

 

”Det har varit fantastisk hjälp med din behandling till mina stora obehagliga problem med ryggen.Jag hade mycket ont och handen domnade lite varje morgon.
Jag kände mig mycket trött och svullen 🙁
Efter tre av dina behandlingar har jag inte längre sådana svårigheter.”
Stor tack !
Nu vill jag gärna delta i dina unika program med rörelse !
Jolanta Hellman, Sverige

 

”Jag fick känna hög närvaro i min kropp. Jag upplevde att mina olikheter på höger och vänstersida av kroppen balanserades upp. Min smärta/värk i ländrygg fokuserades/minimerades och jag blev mer rörlig. Kände av smärta i säte när hon jobbade med axel och arm, där jag fick en tydlig koppling till tidigare problem med ischias-nerven. Pulserade i huvud och blev varm för att sedan bli mer avslappnad.”
Jag tar med mig en skön känsla i kroppen, ökad medvetenhet, ”jag vet var jag ska känna efter så att jag inte spänner mig eller bara vara medveten”.
Karen Marie gav mig konkreta tips på förbättrad arbetsställning och vad jag kan tänka på. Alltså en bättre grundkänsla och hälsa i kroppen.
Efteråt kände jag mig väldigt lugnt i sinnet, trött, som att jag äntligen kunde gå o lägga mig.
”Jag vill varmt rekommendera Karen Marie´s behandling. Dels för dig som har ont och besvär, men också för dig som vill landa i kroppen och känna mindre stress.”
LInn Sundberg, Sverige

 

”Jag tog kontakt med Karen Marie, för att stärka mitt självförtroende och självkänsla, samt att träna upp min osäkerhet hos mig själv, som jag burit med mig under större delen av mitt liv.
Fysiskt har jag tidigare haft problem med spänningar i nacke, axlar, huvud men genom mina behandlingar hos Karen Marie har dessa spänningar släppt mer för varje gång och jag har blivit mjukare och mer avslappnad i hela kroppen
Psykiskt/mentalt har jag mer och mer blivit säkrare i mig själv vilket har medfört glädje, balans, välmående, något som jag värdesätter väldigt mycket i livet
Jag tycker samtalen tillsammans med behandlingen har funkat bra, att det ges tid till att känna efter hur känslan är i hela kroppen och att jag beskriver för Karen Marie om jag känner av spänningar, värk m.m, och efteråt känns det jätte bra i hela kroppen, det känns mjukt och avslappnat.”
Jag skulle rekommendera andra att göra denna behandling, det är så givande.
Anonym,  Sverige

 

”Jag upplever Karen Maries metod som vilsam, lugn och djupt inkännande.
Den medvetandegör kroppen om dess tyngd och ev spänningar, som då sakta kan komma till ro och i avspänning. Känslor kan då komma fram när dessa undermedvetna förhållningssätt och spänningar  medvetandegörs. Vilket kan bli känslosamt, men upplevas befriande.”
Anna Lindström, Massageterapeut, Sverige

 

”Jeg anbefaler Karen Marie Elvstøm som terapeut, da hendes indlevelse er næsten kunstnerisk og hendes behandlinger er meget virksomme.”
Med venlig hilsen
Cand.psyk. Masja Aadahl, Danmark

 

”Karen really helped my mind and body to fully relax after many months of work, juggling a bad economy, three children, and other everyday stressors. Karens touch is very precise and intentional and the evidence of her knowledge of the human anatomy is very apparent.”
Jeffrey B. Parker, CCIM  Vice President, Mexico