Deltagares berättelser

 

Deltagares berättelser

 

 

Kursus på Rødding højskole Juli 2016, Denmark
 
”Jeg havde fornøjelsen af at deltage på Karen Maries morgenhold på Rødding Højskole. Hver eneste morgen burde starte på denne måde! Blidt og nærværende blev krop og sind vækket efter natten og koblet sammen, så man var klar til en ny dag. Med små øvelser og forskellige fokuspunkter kom vi kroppen igennem.
Karen Marie har den kærligste tilgang til kroppen, jeg længe har mødt, og der var plads til at være lige den, man var, uanset hvad man kom med. Selv var jeg midt i et længerevarende sygdomsforløb, fordi jeg havde brugt kroppen alt for hårdt. På kurset blev jeg mindet om, at kroppen er meget mere end et arbejdsredskab. Jeg følte det, som om jeg her fik nøglen til at lære min krop at kende igen. Jeg kunne godt have brugt meget mere tid, enten en hel weekend – eller et længerevarende forløb, hvor man mødes 1-2 gange om ugen med kropslig fordybelse.
Jeg kan varmt anbefale Karen Maries undervisning til alle, der ønsker nærvær og kontakt med kroppen”
 
Mette Herskind
Kursus på Rødding højskole Juli 2016 Denmark
”Den psykomotoriske morgen undervisning på Rødding højskole gav mig en tilgang til min krop, jeg har savnet hele livet. Jeg har altid følt, at det at bruge kroppen ved idræt/motion føles som en straf. Men jeg har nydt de fine morgener, hvor mit hoved langsomt kunne møde min krop.
Faktisk er jeg så begejstret, at jeg har forsøgt at finde undervisning i psykomotorisk træning i nærheden af mig. For endelig har jeg fundet en metode, der kobler mig til min krop uden kamp.
Så jeg vil anbefale Karen Marie og psykomotorisk træning til enhver tumlerfumler, der blev valgt sidst til rundbold i skolen, pjækkede fra gymnastik og valgte sofaen frem for cyklen.
Så stor tak til dig, det du bragte med dig og det, det gjorde for mig.
Jeg håber virkelig, at du en dag laver en workshop i København!”
Joan Ouazzani, Socialrådgivare / Familiebehandler
”En vän frågade om jag ville följa med på ett äventyr i kropp och själ, svarade utan tvekan ja. Det som lockade mig mest var att det var, för mig, ett helt nytt koncept i gruppsammanhang.
Har i mitt yrke inom psykiatrin använt mig av kopplingen mellan tanke och kropp, att det är viktigt att se till helheten vid en läkningsprocess. Sessionen gjorde mig ännu mer uppmärksam och medveten om vikten av en helhetssyn.
Personligen kände jag av en större medvetenhet om vikten av att känna in sin kropp, dess funktion, rörelser samt signaler. Att ha ont i ländryggen är en tydlig signal, men var det kommer ifrån och varför kan vara svårt att definiera. Men genom självskanningen och dom andre övningarna tränas och skärps kroppsmedvetenheten så man kan lokalisera var det kommer ifrån och då kommer svaret också ofta varför .
Kan jag göra något för min kropp? Står jag felaktigt? Vad kan min kropp? med mera.
Har förhoppning att denna typ av undervisning visar mig hur jag låter min kropp och tanke samarbeta.
Övningarna sker i en välkomnande, lekfull och tillåtande miljö med trygg och erfaren handledare.
Kan varmt rekommenderas.”
Anonym, Sverige
”Jag hade skadat ländryggen på semestern och då jag kom hem såg jag ett inlägg om Psykomotorik i grupp på Facebook, jag blev nyfiken på vad det skulle kunna bidrag med.

Programmen är bra med korta inslag av lättförstålig teori om kroppens anatomi, så man får insyn i hur kroppen egentligen fungerar. Karen Marie är inspirerande och hon leder oss på ett mjukt sätt så jag känner mig fri och aktiv i gruppen.Jag blir positiv i sinnet och kroppsligt är det en härlig upplevelse. Smärtorna minskas och det onda försvinner.Jag åker gärna en timme fram och tillbaka för denna aktivitet, det är det värt för jag och min kropp behöver det!”
Siv Persson, Hökarängen, Sverige
”Jag sökte denna aktivitet för att jag är en sökare och vill prova på alternativa saker. Jag älskar allt som utvecklar mig som människa och det gör verkligen denna aktivitet. Det är väldigt roligt, med olika sätt att röra på kroppen och som giver både glädje och välbefinnande. Under ett pass så pendlade jag också mellan rädsla och tillit till fullständig glädje. Jag har förstått att mycket sitter i kroppenoch att det är mitt ansvar att ta hand om den. På sikt tror jag att det här kommer att ge mig större tillit till både mig själv och till andra människor. Min kropp kommer att ge mig svar.
Jag förstår att Psykomotorik är vad varje människa gör den till. Ingen kommer att ha samma upplevelse som någon annan och ingen kommer gå därifrån oberörd. Jag tror att vi människor glömmer bort en stor del i livet som är livsnödvändig, beröring. Den här aktiviteten gav oladdad beröring på ettmycket mjukt och fint sätt. Det finns inte så många ställen där man bara får vara sig själv och där man blir lyssnad på. Det här är ett av dem.
Jag kan verkligen rekommendera alla att gå eftersom det är som skräddarsytt för varje person, eftersom aktiviteten formas utifrån den du är. Jag fullkomligt älskar aktiviteter där det inte finns några måsten eller krav. Full respekt för människan. Det är fantastiskt att få vara kring människor som har förmågan att bemöta varje människa där den är och det speglade av sig på hela gruppen. Den förmågan har Karen Marie.”
Anonym, Sverige
”Jag har deltagit i ”Psykomotorik” med Karen Marie vid två tillfällen i en liten grupp. Jag tycker det har varit givande att på ett varsamt sätt ge uppmärksamhet till kroppen i olika övningar individuellt eller i par. Det kan vara lätt att lägga uppmärksamheten utan för sej själv i stället för att känna in sina egna behov.  Karen Marie har en fin förmåga att guida en tillbaks till sej själv när det behövts. Kroppen är bra på att veta vad man behöver eller inte behöver.
Jag har känt mej mer närvarande och grundad efteråt.”
Mikael, Teatertekniker, Sverige
”Det är roligt, lärorikt och behövligt. Kroppen verkar må bra av att få bekräftelse på att den kan och får röra sig! Det blir dynamiskt att arbete och röra på sig i grupp. Spännande att utforska vilka känslor som finns lagrade i kroppen och som kommer fram vid beröring!”
Anonym, Sverige
”Medvetenhet , lekfullhet och avslappning i och med hela kroppen”
Klas Enghag, Elektriker, Sverige
”Man blir medveten om hur mycket man faktiskt ignorerar hos sig själv, både fysiskt och psykiskt. Men på ett tryggt vis, man känner sig inte utlämnad på något vis. Roligt att få lite mer inblick i sina ”kollegor”
Anonym, Sverige
”Skönt och lättsamt. Bra med rörelser och Kroppskännedom. Ökar lugnet i kroppen. Minskad smärta. Känner mig lugn och harmonisk i kroppen, som jag bär med mig hela dagen”
Anonym, Sverige
”Fysisk och psykisk terapi. Man blir medveten om sig själv”
Anonym, Sverige
”Jättebra för man blir medveten om sig själv sitt mentala och fysiska, vilket man inte alltid tänker på i det dagliga livet. Roligt att göra något nytt tillsammans med kollegorna, och att kunna övervinna visa saker som man tycker är jobbigt att göra med andra människor”
Anonym, Sverige
Psychomotricity in grup, Isla Mujeres, Mexico
The Dance Therapy with Karen was such a wonderful experience that I hope to repeat it many times in the future. Her positive energy and radiant smile are quite contagious and although I was a little self-conscious in the very beginning, I soon was opening up to the music’s rythms and freeing my soul. I soon found myself with an enormous smile on my face and all through my body as well. Karen’s uplifting energy coupled with the excellent music brought us slowly on an upward spiral to a place that, to me, was ecstatic. It was indeed a unique experience that I would highly recommend to anyone”
I am eternally grateful to you for that experience. Thank you so much
Mary Ann Burns, Massage therapist and yoga instructor,
Psychomotricity in grup, Isla Mujeres, Mexico
It was such a treat to have been to participate at the Dance Therapy. I felt comfortable from the onset of meeting you which enabled me to allow myself to be free & express myself as I wanted at the Dance Therapy.  Your music was inspirational on a body level, speaking to it to awaken & express itself.  Your freedom in dance expression was also stimulating & inspiring.  Your enthusiasm & open nature was a treat I will not forget.  I felt energized & awakened creatively at the end. I also want to participate in your Sound Healing next time.  I heard wonderful feedback of this.
Thank you    
Lucie Marcq